подаръци

подаръци

Удовлетворението да даваш подаръци

Подаръците без съмнение са вещи, на които всеки се усмихва. Независимо дали са по определен повод или не, те ни карат да сме щастливи, както и да покажем чувствата си на любим човек.

Какви чувства поражда подаряването на подаръци?

Проведени са много проучвания, които се опитват да разгадаят и научат за усещанията, които се пораждат в нас, когато даваме подарък на близък и скъп човек.

Психология зад даряването на подаръци

В 21 век купуването на подаръци е разпространено във всички общности на Земята, по редица поводи – празнуване на рождени дни, годишнини, за берекет, добри пожелания, за здраве, да кажем на някого, колко го обичаме или просто „благодаря“. Подаръци се разменят на всички – децата ви, добри приятели, колеги, дори на съседното семейство. В психологията, която ще намерим зад разменянето на подаръци, е важно едно важно нещо – те ни допускат да се доближим емоционално с любим човек. Този, който подарява подаръка, показва любовта си с идеята, че може да сподели радостта с него, за който е предназначен подаръка. Човекът, който ще получи изненадата разбира не само финансовата гледна точка на подаръка, но и чувствата към самия подарък и този, който дава подаръка. С тяхна помощ се установява емоционалната връзка между личностите.

подаръци 1 най-добрите
подаръци

Най-скъпият подарък в историята

Това е добре познат факт и едва ли има някой, който няма да се досети – подаръкът с най-висока стойност е Тадж Махал. Построен в покрайнините на индийския град Агра, мавзолеят е поръчан от моголския император Шах Джахан за да почете любимата му съпруга Мумтаз Махал. Строежът на пантеона отнема 21 години за да бъде завършен и там е разположен гробът на неговата съпруга. Мавзолеят е от бял мрамор, като за времето си е излязъл на стойност 32 милиона рупии. Към 2017 год., това се равнява на около 52,8 милиарда рупии или 827 милиона долара. В нашето съвремие подаръкът на императора за съпругата му е категоризиран като културно наследство на ЮНЕСКО.

Най-голямото събитие, на което си раздаваме подаръци

Коледа. Всички я обичаме. Чакаме декември с хубава нагласа и определено я свързваме с подаряване и получаване на подаръци. Независимо дали все още вярваме в Дядо Коледа или сами избирате най-подходящия подарък за себе си, Коледа без съмнение е празникът, когато се подготвяме да отделяме най-много за подаръци.

Поради каква причина е необходимо да купуваме подаръци?

Създаването на близки отношения с индивидите около нас ни създава усещане за цел, както и щастие. Това е усещане, което огрява душата и показва на преден план най-доброто у всеки. Както гласи българската поговорка „по-хубаво е да даваш, от колкото да получаваш“.

подаръци 2 най-добрите
подаръци

Най-мащабният подарък през годините

Безусловно миналото и народите помнят някои важни и неизмерими подаръци. Идеята за подаряването на подаръци стремително трупа популярност в Европа. Именно затова даровете са възприемани като нормална форма и начин да се изрази привързаност, съседски отношения или мир между два етноса. Казусът за най-грандиозния подарък в миналото няма само един отговор. В тази „категория“, най-известният и популярен „най-обемен подарък през столетията“ е Статуята на свободата. Тя е подарена на жителите на Съединените Американски Щати от френския народ като причината е е 100-ната годишнина от приемането на декларацията за независимостта на страната през 1886 година. Образът изобразява Либертас – жена в роба, която изобразява римската богиня на свободата. В ръцете си носи факла и документ, където са инкрустирани датата, месецът и годината на приемане на декларацията за независимостта на САЩ. Несъмнено този паметник и до наши дни пази стойността си и спечелва голяма част от жителите и посетителите на града.

Най-неизвестният подарък в историята

След 10 мъчителни години на блокада от гърците на Троя, те издигнали огромен кон от дърво, които поставили пред крепостта на града. Войската отменила блокадата и се оттеглила. Но само така изглеждало. Но това няма значение за историята. През този период от историята, традициите казвали, че генералът, който не е победил в битката, оставя на противника си коня. Това може и да е оправдание троянците, които са се заблудили, че това е подарък по повод предаването на елините от войната. Останалото е история.

подаръци 3 най-добрите
подаръци

Усещаме радост и щастие, когато получаваме и даваме подаръци

подаръци 4 най-добрите
подаръци

Удовлетворението да даваш подаръци
Какви чувства поражда подаряването на подаръци?
Психология зад даряването на подаръци
Най-скъпият подарък в историята
Най-голямото събитие, на което си раздаваме подаръци
Поради каква причина е необходимо да купуваме подаръци?
Най-мащабният подарък през годините
Най-неизвестният подарък в историята
Усещаме радост и щастие, когато получаваме и даваме подаръци