Гражданска отговорност – помощ за всеки шофьор на автомобил

Гражданска отговорност – помощ за всеки шофьор на автомобил

Гражданската отговорност представлява наложителна застраховка на моторни превозни средства . Според текста на гражданската отговорност, застрахователната ни компания е задължен да заплати, договорената сума за вреди, дело на застрахованото лице на друг човек . Компенсацията на гражданската отговорност включва както материални , така и неимуществени вреди или незачитане на дълга на този, който е застрахован .

Покачване на броя на застраховките – гражданска отговорност

Застраховките от типа – гражданска отговорност са по-голямата част от пазара на застраховките в България . С течение на годините числата за купуване на застраховката гражданска отговорност нарастват , особено след установяването на безусловната застраховка гражданска отговорност за всички автомобили :

– 2012 година – 293,276,409 лева

– 2013 година – 318,792,586 лева

– 2014 година – 344,429,245 лева

– 2015 година – 368,230,120 лева

– 2016 година – 402,152,103 лева

За период от пет години 5 г. сме свидетели много голям прираст в търсенето на застраховки гражданска отговорност на моторни превозни средства .

Защо е задължителна гражданската отговорност?

– по желание за договарянето и на двете застраховки [гражданска отговорност и произшествие на пътниците в колата ] имате спокойствие, че освен вината за виновни причинени вреди на трети лица , при възникнало събитие ще бъдат компенсирани шофьора и всички пасажери в застрахованото превозно средство;

– начин за подготвяне в реално време, посредством онлайн платформа за подаване и активиране на документи за гражданска отговорност;

– възможност за доставка на вашия документ за застраховката гражданска отговорност на предоставен от клиента адрес;

– възможност за оглед на повреденото МПС , което има гражданска отговорност, на адрес зададен от клиента.

Открий най-добрата  гражданска отговорност 1
Открий най-добрата гражданска отговорност

Развитие на брокерите , които предлагат гражданска отговорност

Нуждата от застраховки – гражданска отговорност дава основата за предлагането ѝ от по-голям брой наскоро учредени застрахователни агенции и агенти . При избирането на този тип застраховка, добре е да подхождате внимателно и да изберете натрупаните години опит, доказаният авторитет и високото качество на Вашия бъдещ застраховател . В този дух на мислене ние ви предоставяме качество и професионализъм , за да можем да сме вашият надежден другар за застраховката гражданска отговорност на вашия мотоциклет .

Какво е застраховката „Злополука на лицата в превозните средства“ част от гражданската отговорност?

„Злополука на лицата в превозните средства“ е добавена застраховка, която Ви предоставяме като добавка към гражданската отговорност. Основната идея на тази застраховка е да осигури на шофьора на моторното превозно средство нужната помощ при обстоятелства докато пътува, които да създават опасност за Вашето здраве и живот . Защото гражданската отговорност поема заплахи единствено за 3-ти лица, т.е. всички пасажери в колата , като не броим шофьора, застраховката „Злополука на лицата в превозните средства“ е личната ви помощ по пътя . Тази застраховка , за разлика от гражданската отговорност, е в сила навсякъде по света и се подписва допълнително и доброволно, ако изявите че се нуждаете от нея .

Избери твоята гражданска отговорност 2
Избери твоята гражданска отговорност

Какви заплахи покрива гражданската отговорност?

– необходима застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите , при която компанията е отговорна да осигури отговорността на шофьора на автомобила за направените от шофьора вреди на други хора , във връзка с използването на кола до вписаните в Кодекса за застраховане граници .

Трети лица са лица , които във времето на злополуката , се намират в автомобила , с валидна гражданска отговорност. Ако по време на сблъсъка пътуващите в превозното средство са над бройките , въведени в гражданската отговорност, то всички обезщетения ще намалеят по определен ред и ще бъдат разпределени по равно между лицата, пострадали в инцидента . Общата стойност, отредена като обезщетение на гражданската отговорност, не трябва да бъде над общата застрахователна сума на местата в моторното превозно средство.

– застраховка „Злополука на лицата в превозните средства”, която гарантира покритие на шофьорското място или за всички седящи места в колата . Застраховката, не като гражданската отговорност, важи във всяка държава по света и се закупува при желание на потребителя .

Открий най-добрата  гражданска отговорност 3
Открий най-добрата гражданска отговорност

Гражданска отговорност за спрени от движение автомобили

Съгласно Кодекса за застраховането, гражданската отговорност е задължителна за превозни средства , записани на територията на България и все още се водят в движение . Това е валидно и за тези , които не използват превозните средства , но не са отписали автомобила и не са предали регистрационните номера и удостоверенията. Тези коли отново трябва да имат заплатена застраховка гражданска отговорност. За безпроблемно шофиране ние съветваме всеки да не пренебрегвате подробностите , защото недоглеждането и неизпълнението на Кодекса за застраховането може да причини трудности. Според Кодекса, собствениците на леки и тежкотоварни автомобили, които нямат задължителната гражданска отговорност, може да се наложи да платят глоба. Санкциите , заради липсата на гражданска отговорност варират от 400 до 600 лева за физически лица, а за юридически – от 2000 до 5000 лева.

Територия на валидност на гражданската отговорност

Застрахователното споразумение за належащата застраховка “гражданска отговорност” на собствениците на коли действа на територията на България , на територията на другите държави-членки на ЕС и ЕИО, като важи и в държавите Сърбия, Швейцария и Андора.

Най-добрите оферти за  гражданска отговорност 4
Най-добрите оферти за гражданска отговорност

Заложете на надежден приятел за вашата застраховка гражданска отговорност

Спрете се на нашата застраховка гражданска отговорност, за да сте спокойни във всяко пътешествие . Нашата компания е доверен приятел на шофьорите в България , като нашите застраховки гражданска отговорност гарантират надеждност на хилядите застраховани клиенти. Освен нашата гражданска отговорност, прегледайте и:

Изгодна  гражданска отговорност 5
Изгодна гражданска отговорност
Избери сега  гражданска отговорност 6
Избери сега гражданска отговорност
Оферта за  гражданска отговорност 7
Оферта за гражданска отговорност
Перфектната  гражданска отговорност 8
Перфектната гражданска отговорност
Избери твоята гражданска отговорност 9
Избери твоята гражданска отговорност

Покачване на броя на застраховките – гражданска отговорност
Защо е задължителна гражданската отговорност?
Развитие на брокерите , които предлагат гражданска отговорност
Какво е застраховката „Злополука на лицата в превозните средства“ част от гражданската отговорност?
Какви заплахи покрива гражданската отговорност?
Гражданска отговорност за спрени от движение автомобили
Територия на валидност на гражданската отговорност
Заложете на надежден приятел за вашата застраховка гражданска отговорност