Мото гуми – необходимата информационна статия относно темата

Мото гуми – необходимата информационна статия относно темата

Мото гумите са съществено значим компонент за всяко подобно превозно средство . управляването на мотоциклет и още подобни превозни средства притежаващи мото гуми, по принцип предвещава по-голяма опасност сравнено с управлението на автомобил. И недотолкова перфектното положение на мото гумите в допълнение ще покачи риска от зараждане на неприятни произшествия, вън от факта за каква марка мотоциклет става въпрос и с какви умения за управление разполагате . Като извод е много важно да изберете целесъобразните и подходящи мото гуми за превозната ви машина . В абзаците по-долу ще изложим най-важните обосновки , изиграващи функция в метода на селекция, в допълнение и възможни добри практики ангажирани с обещаващата грижа за мото гумите.

Мото гуми – знаем ли коя е най-подходящата профилна структура за нашето превозно средство

Формата на профила е друга страна на мото гумите, оказваща значение върху процеса на движение на превозното средство . И тук е препоръчително да се придаде внимание белезите на различните възможни профилни форми във връзка с възможните положения по пътното платно. Гладката профилна форма всъщност подпомага по-стабилното придвижване в права насока , но съществено забавя променянето на посоката и направата на завои от този мотоциклет . Овалният профил пък ще бъде следствие за по-леко получаване на завоите и занижена стабилност движейки се в права посока.

Повече за  мото гуми 1
Повече за мото гуми

Мото гуми – трябва да знаем какво определя параметрите на височината пристъпвайки към избор

А за да ви бъде ясна ролята на височината на профила , първо е нужно да кажем какво наистина се крие зад такава характеристика на мото гумите. Чрез обозначението „профилна височина“ реално се отбелязва периметъра между повърхностите на мото гумата и на нейната джанта.

Мото гуми – с какви характерни свойства подбирайки джантите

Когато говорим относно мото гуми, е хубаво да се проследяват и съществено важните своеобразности на техните джанти . Ширината на джантата реално трябва задължително да съответства на на мото гумата, като са възможни само минимални различия по отношение на въпросния изглед. За максимално олекотен процес по намиране на съответната джанта, в немалко случаи създателите задават по няколко ширини на джанти, които съответстват на съответен вид мото гума. Перфектното съчетание между мото гума и джанта съдейства за стабилността на превозната машина по време на движение и постигането на задоволителна прецизност по отношение на контрола му.

Мото гуми – какво е значението на ширината на профила в нашият избор

профилната ширина на мото гумата е хубаво да бъде възприемана като основно изискване побирайки продукти от въпросната категория . Причината за това се намира в причината , че тя поддържа водеща функция за създаването на перфектно съприкосновение между мото гумата и пътния слой .

Изключително добри мото гуми 2
Изключително добри мото гуми

Мото гуми – не забравяйте да извършите бъдете сигурни във на видът отвън

Едно съвсем стандартно преглеждане на външния вид на мото гумите може да ви каже немалко за тяхното състояние . На какво точно трябва да обърнете внимание при такъв оглед ? Следете за това по мото гумите дали има драскотини, разкъсвания и още видими неблагоприятни белези. Също така, своевременно премахвайте елементи като камъчета , пръст и т.н. В перспектива тези елементи биха били причина за негативно влияние върху спецификите и функциите на мото гумите.

Когато се двоумим втора ръка или първа употреба мото гума

Ако си купите нова мото гума, дали можете да бъдете убедени, че тя реално е нова? Има вероятност например мото гумата да е била прибрана в склад за наистина дълъг период от време , преди да бъде закупена от вас . Оптималният начин да узнаете това така ли е , е като прегледате идентификационния й номер DOT. Той е разположен в страничната част на мото гумата. Важните данни за нейната възраст ще разберете от последните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях разкриват годишната седмица, през която е създадена определената мото гума, а другите две – и определената година . Ако DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, значи тя е произведена през 23-тата седмица от 2009 година. Както се сещате , използвайки DOT кода сте в състояние да научите с голяма точност времето на производство на мото гумата, закупена от вас в момента .

Най-добрите оферти за мото гуми 3
Най-добрите оферти за мото гуми

Мото гуми – как да осигурим отлично стойностно равнище на налягането

Една от най-важните практики свързан с мото гумите е да проследявате стандартното им ниво на налягане. В никакъв случай не оставяйте мото гумата да омекне, защото при нейното загряване е възможно да се случи спукване. А това по време на движение е възможно да бъде причина за усложняващи инциденти с истински не добри последици. Погледнато от друга страна , не ви съветваме да надвишавате много налягането на мото гумите. Така биха станали склонни към изхабяване и едновременно с това намаля стабилността на превозното средство . Профилактичното проверяване и следене за препоръчителното налягане е единствения вариант да си осигурите продължителен живот на мото гумите, също и максимална сигурност и защита на движение.

Разнообразие от мото гуми 4
Разнообразие от мото гуми

Значението на съвършено сцепление между мото гумата и пътната настилка

Колкото по-обширна е профилната ширина , толкова по-хубаво ще е и осъществяващото се взаимодействие. Същевременно с това обаче е добре да знаете , че просторната ширина на профила подсилва и дейността на триене между мото гумите и настилката , което води до по-затруднено обръщане на направлението на движение. Като извод , ще трябва да положите по-големи усилия, за да постигнете необходимия завой. От друга страна , по-малката ширина на профила е предпоставка за по-силни и по-леко завиване , но и занижава пълния стабилитет на машината при непосредствено движение.

Вие сте на ход да ни позвъните и да закупите точните мото гуми

Погледнете каталога на Мото гуми ООД и си изберете най-подходящите мото гуми за вашето превозно средство ! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Огромно разнообразие от мото гуми 5
Огромно разнообразие от мото гуми
Информация за мото гуми 6
Информация за мото гуми
Най-добрите мото гуми 7
Най-добрите мото гуми
Най-предпочитаните мото гуми 8
Най-предпочитаните мото гуми
Намерете мото гуми 9
Намерете мото гуми

Мото гуми – знаем ли коя е най-подходящата профилна структура за нашето превозно средство
Мото гуми – трябва да знаем какво определя параметрите на височината пристъпвайки към избор
Мото гуми – с какви характерни свойства подбирайки джантите
Мото гуми – какво е значението на ширината на профила в нашият избор
Мото гуми – не забравяйте да извършите бъдете сигурни във на видът отвън
Когато се двоумим втора ръка или първа употреба мото гума
Мото гуми – как да осигурим отлично стойностно равнище на налягането
Значението на съвършено сцепление между мото гумата и пътната настилка
Вие сте на ход да ни позвъните и да закупите точните мото гуми

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.