протеини

протеини

Същност на протеините?

Протеините са биологически значими макромолекули, които са смес от аминокиселини. Те изпълняват главна функция в нормалния развой и дейност на човешкия организъм. Дори протеините играят ролята на един от ключовите структурно полагащи компоненти на които и да е живи клетки. Действията , които изпълняват в организма , са изключително важни и удивително разносъставни . Започвайки от конкретно основни такива, свързани с строежа на клетките, и водещи до формирането на инстинктивни защити на организма и осигуряването на въздух до тъканите. Нашите тела са в състояние да генерализират някои от аминокиселините, играещи роля в изграждането на протеините, но още подобни се налага да абсорбираме от външни източници. Те могат да бъдат хранителните продукти, съставени от много протеини, или разновидностите протеинови хранителни добавки, предлагани в продажба.

Основни функции на протеините

Протеините притежават редица определящи действия в нашият организъм . Ако искате да сме точни, всъщност не съществува процес в организма ни, който да не е във връзка с конкретен протеин. Дейностите на протеините са широко многообразни , но ще се постараем да ги съберем в няколко характерни групи.

– конструктивни функции – тези функции на протеините се определят от една тяхна много характерна отличителност. Това е умението на протеиновите молекули да се сливат заедно, за да съградят отделните клетъчни структури – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините участват в изграждането и поддържането образа на клетката, в същото време и в нейната съставна организация . Истински важният структурен протеин в нашия организъм е колагенът. Той има значителна функция в построяването на костната система, ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от важно значение за скелетно-мускулния апарат и недостатъчното им количество винаги води до наличието на усложнения в него.

– придържане към електролитното равенство – протеините също имат множество белези , свързани с запазването на електролитния баланс или pH баланса в системата. Храните и течностите, които приемаме постоянно , биха могли да променят този баланс . А това е предпоставка за значителни хронични болести. Естествено протеините предпазват системата ни от подобно нежелано действие , като оказват помощ за изравняването на електролитния баланс.

– укрепване на имунната система – може да се приеме , че протеините са съществената хранителна единица, която се грижи за обичайната работа на имунната система. Коя е определената задача на нашата имунна система? Да праща антитела за балансиране на разпространените в човека вируси и бактерии . Е, такива антитела по своята в интерес на истината са протеини. Следователно това обстоятелство е от толкова основно значение да осигуряваме на имунната си система с потребното количество протеини, за да е годна тя да функционира ефективно и да ни пази от разнообразни болести.

– транспортни дейности – протеините имат основна роля и в разпространението на хранителни вещества в организма . Те доставят до клетките жизнено необходими за тях съединения– витамини, соли, желязо и хемоглобин. Благодарение на тези процеси е възможно проникването на кислорода в клетката и след това изкарването на въглеродния диоксид от клетката.

– каталитични функции – протеините, които изпълняват ролята на огромни катализатори в нашия организъм, се назовават ензими. Те забързват дейността на разделяне на хранителните вещества до по-минимални и усвоими частици. Реално тези протеини значително скъсяват времето за траене процеса на храносмилане. Наличието на необходимото количество ензими в системата е от голямо значение, понеже при привършването им е възможно да се случат определени оплаквания с храносмилането.

– сигнални функции – като компонент от сместа на сложните биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините участват в метода на междуклетъчна и междутъканна комуникация . Следователно , те влизат в ролята на същински вестоносци в организма . Пример за подобен протеин е инсулинът, който поддържа огромна задача в модулацията на метаболизма.

– сензорни функции – една от светлините на протеините, за които определено се чува най-малко. Всъщност редица от протеините изпълняват действието на молекули, кореспондиращи на свойствен разред сигнали. Често такива протеинови сензори са вложени в клетъчните мембрани. Тяхната мисия задача е да тълкуват молекулните сигнали, дошли от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко помръдване вътре в човешките клетки и органи е възможно посредством т.нар. двигателни протеини. Точно това е валидно и обхватно за придвижването на човека. Като опция за двигателен протеин сме способни да посочим немалко. Той се намира в мускулите и действа върху правилните им съкращения , спомагащи за реализирането свиването на скелетната мускулатура и движението на тялото в пространството.

– бонус функции – и не последни по значение , в някои положения е възможно протеините да се консумират от тялото като основен ресурсен ресурс . Имаме предвид най-много обстоятелства , когато човешкият организъм изпитва недостиг на въглехидрати. Този вид протеини, поддържащи съхраняваща дейност във връзка с набавянето на сила, са казеинът и овоалбуминът.

протеини 1 Най-добрите
протеини

В кои елементи се съдържат достатъчни запаси протеини?

За да приемаме нужната ни стандартна доза протеини, е хубаво да сме запознати кои храни са на базата на тази група елементи. Положителното е, че тези храни са много разнообразни . В тзои ред , за да си набавите протеини, не е необходимо да стартирате някакви прекалено ограничени диети . Необходимо е просто да запазвате сравнително разделно хранене, което ще ви достави необходимите полезни елементи . Нека да ви представим кои храни е хубаво да включва това балансирано хранене:

– телешко месо – освен факта, че е сочно , телешкото месо носи на организма достойни дози протеини. Консумирайки една нормална телешка пържола в интерес на истината сте способни да си доставите средно 22 грама от тях.

– риба – рибата е допълнителен съществен източник на полезни витамини в организма . Отличник по съдържание на протеини е рибата-тон, следвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са значително добър тип закуска. Освен протеини, в тях има и значително вещество витамини А, D и Е, както и омега-3 мастни киселини. Яйцата ще задоволят чувството за глад и в същото време ще ви осигурят нужната сила за деня.

– боб и леща – бобът е между най-популярните растителни банки на протеини, няма значение дали ще се приготви в манджа или като салата. Значително съдържание на тази група витамини има и в лещата, като добавка чрез нея бихте могли да си набавите и желязо, магнезий и калий.

– ядки – периодичното поемане на ядки е чудесен начин за наличие на протеини. Най-добри между тях в тази връзка са фъстъците и бадемите, които действително подтискат глада .

протеини 2 Най-добрите
протеини

Протеините и натоварването

При съчетаване с всекидневни натоварвания, протеините осигуряват наистина полезно действие върху човека и цялата физическа издръжливост на човека . Приемане на хранителни вещества или хранителни добавки, съдържащи протеин, е най-добре да се прави около 2 часа преди съответния спорт . С този метод ще се поощри процесът на мускулен растеж и развитие след края на физическите упражнения . Смесицата от протеини и въглехидрати пък забавя изразходването на мускулния гликоген и редуцира щетите върху мускулната тъкан , възможни от активното напрежение . Е, вече сте запознати – при обстоятелства, че се стремите към оптимизация на действието на активностите във фитнеса, повишаване на мускулното порастване и развитие , естествено и подпомагане на възстановяващите процедури , протеините ще се окажат ваш незаменим спътник в достигането на тези цели .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – качество и въздействие на адекватни цени

В продуктите на Ready for life бихте могли да се натъкнете на разновидности протеини и протеинови продукти, детайли от сериите на широко известни и разпространени фирми за фитнес добавки. Те не просто ще ви са от полза за страхотно оформено тяло, но и ще ви спомогнат да се поддържате изрядно здраве . И още, при нас имате шанса да потърсите тези първостепенни протеини на реално удовлетворяващи цени . Погледнете най-атрактивните опции от раздела „Протеини“, които сме подготвили :

1. Blade Sport Protein Concentrate – оглавяваме с този първокачествен протеин на прах . Той съдържа 87% суроватъчен протеин и е подходящ за рутинно трениращите. Всяко приемане на Blade Sport Protein Concentrate доставя на тялото ви 21 грама протеин. Плюс това , хранителната добавка изпълнена с значително количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Както вероятно знаете , този тип аминокиселини, групирани под цялостното название BCAA, са действително помагащи за който и да е редовно деен човек . По какъв начин да приемате протеиновия продукт? 1 цяла мерителна лъжичка разтваряща се в 200-250 мл вода или мляко. Това количество принципно се взема преди и след упражнения , но за още повече ефект сте свободни да имате и още едно приемане при ставане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – съвсем природен гейнър, служещ за надеждно закрепване на мускулната тъкан . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа няколко разновидности протеин с максимален биологичен потенциал , стимулирайки голям анаболен ефект. Освен всичко , благодарение на въглехидратите, съдържащи се в , протеинът е и наистина чудесен източник на мощ за цялото тяло . Всяко количество от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от 56 грама протеин и приблизително 230 грама въглехидрати, което го прави един от най-ефикасните гейнъри на пазара . Съветваме ви да се поема ½ доза сутрин ½ мярка след тренировка .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – направен от качествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно ниво . С изпълнен аминокиселинен профил и богат на BCAA, този раздел продукти ще ви спомогне за увеличаването на мускулната си маса, както и да оставите мечтаните мускули впоследствие . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е тестван от различни самостоятелни лаборатории и има необходимите документи за качество. Също и го има в прехласващи вкусове, например Шоколад и Бисквитки с крем. Хубаво е да приемате 1 доза 25 грама при ставане на гладно и 1 мярка след натоварване . За ускорени отражения, бихте могли да добавите и още една доза от протеиновия продукт преди физическо натоварване или след това вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – сигурен протеинов продукт, направен от разпространена на световно ниво фирма за спортни хранителни добавки Myprotein. Подсигурява на системата по 82 грама протеин на всеки 100 грама суха материя . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured съдържа занижено състовяние на мазнини и лактоза, но пък е силен на калции и потребните аминокиселини. Идеален избор както за квалифицирани спортисти, така и за всички , които просто искат да придържат здравословен живот. 25 грама от материала се разтварят в 150-250 мл вода или мляко. Тази мярка съветваме да се поема до половин час след активност , но ако имате нужда , можете да я пиете и по всяко друго време .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – подобна опция под името Myprotein, което пък е пригодено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е съчетание от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Доставя на човешкото тяло над 22 грама протеин на прием , както и съвкупния състав от есенциални аминокиселини. Продуктът има страхотно влияние върху развитието на мускулната маса и хода на приемане на необходимите хранителни компоненти от тялото . Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се прибавя в 150-250 мл вода или сок, като е нужно да се приемат 2 или 3 такива течности ежедневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – направен както за дейно спортуващи, същевременно и за желаещи да повдигнат нормалния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate е съставен от се състои от само и единствено висококачествен протеин изолат и хидролизат от най-сигурни източници. Всяко количество от 25 грама дава на системата 21 грама чист протеин. Материалът подпомага прогреса на изчистената мускулна тъкан и поддръжката на анаболните дейности в тялото . Даваме съвет ежедневно да се приемат по 2 дози – 1 ставайки и 1 след трениране .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, пълна с първокачествени протеини от пет вида източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Богата на всички аминокиселини, наложителни за лесното и ефикасно изграждане на активна мускулна маса. Не забравяйте , протеиновият продукт се разпространява в фантастични вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря наистина лесно във вода. Също като предишното ни предложение , се изпиват по 2 дози дневно – 1 сутрин и 1 след дейности .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за край презентираме една протеинова стока от британската марка за спортни добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured е хидролизиран телешки протеин, получен от говеждо месо. Той забърза скоростното и добро повишаване на мускулна маса, така и по-ефективното регенериране на организма след натоварени спортове . Няма лактоза, а процентите на захар и мазнини в състава са изключително минимални . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured доставя на организма 22 грама телешки протеин и голям спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Съветваме ви да се приема по 1 доза сутрин и 1 доза след тренировка . За преследване на най-добри действия , можете да изпиете и допълнителна доза от протеиновия продукт сред яденетата .

Вижте списъка на Ready for life и селектирайте най-класните протеинови продукти на много реални стойности, като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини
протеини 9 Най-добрите
протеини

Същност на протеините?
Основни функции на протеините
В кои елементи се съдържат достатъчни запаси протеини?
Протеините и натоварването
Протеините на Ready for life – качество и въздействие на адекватни цени

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.